Yurtdışı Uçak Bileti Nasıl Alınır

Yurtdışı Uçak Bileti
Yurtdışı uçak bileti almak için çeşitli seçenekler mevcut. İnternet üzerinden uçuş firmalarının ya da acentelerin web sitelerinden uçak bileti alabileceğiniz gibi bu firmaların bürolarına bizzat giderek de uçak biletinizi alabilirsiniz.

Acente web sitelerinden bilet alacağınız zaman sizin için en uygun olan ya da isteğinize bağlı olarak en ucuz olan uçak biletlerinin arasında bir karşılaştırma yapabilmeniz mümkün. Bu sayede fiyat/hizmet oranlarını da gözlemleyebilirsiniz. Unutmayın ki ne kadar ileri bir tarihe bilet alırsanız aldığınız bilet o kadar ucuz olacaktır.

Bu, genel olarak havayolu firmalarının uyguladığı ve ileriye dönük olarak daha iyi planlama yapabilmelerini sağlayan bir uygulamadır. Bu nedenle yolcuları ileri bir tarihe bilet almaya yöneltmektedirler. Acente web sitesi üzerinden yurtdışı uçak bileti almak için öncelikle acente web sitesine üye olmanız gerekmekte.

Üye olduktan sonra seçmiş olduğunuz uçuşu satın alabilirsiniz. Üyelik işleminde doğru bilgiler girmeniz satın alma işlemi sırasında bir sorunla karşılaşma olasılığınızı düşürecektir. Uçuş tarihi ve kişi sayısını belirledikten sonra dilediğiniz koltuk numarasını seçebiliyorsunuz. Koltuk seçme işlemi bazı havayolu şirketlerinde ekstra ücrete tabi olabilir. Bununla ilgili bilgilendirme koltuk seçme sayfasında yapılmaktadır.

Sonrasında ise kredi kartınızla satın alma işlemini gerçekleştiriyorsunuz. Satın alma işleminden sonra hem mailinize bir onay maili, hem de telefonunuza dijital bir barkod geliyor. Gelen maildeki onay linkine tıklamanız gerekmekte. Telefonunuza gelen barkodu ise uçağa biniş işlemi sırasında elektronik cihaza okutup uçağa binebiliyorsunuz.

Eğer uçacağınız havayolu firmasına önceden karar vermişseniz, doğrudan o havayolu şirketinin internet sayfasından da üye olup biletinizi alabilirsiniz. Şu anda ülkemize uçuşları olan havayolu şirketlerinin bazılarının internet siteleri Türkçe olarak da hizmet vermekteler. Eğer Türkçe olmayan bir site üzerinden bilet almak isterseniz yanınızda İngilizce bilen bir kişi ile bu işlemleri kolayca yapabilirsiniz.

İnternet ile aranız yoksa ve İnternet üzerinden yapılan alışverişler size güvenli gelmiyorsa ya da karşınızda kanlı canlı bir muhatap görmek istiyorsanız direkt olarak acenteye veya havayolu şirketinin bürosuna giderek birebir olarak da istediğiniz uçak biletini almanız mümkün.

Yorumlar