Yurtiçi Otellere Rezervasyon Yapmak

Yurtiçi Otelleri
Yurtiçi otellere rezervasyon yaptırmak günümüzde oldukça kolay bir hal aldı. İnsanlar doğal olarak en kısa ve kolay yoldan rezervasyon yaptırmanın yollarını arıyorlar.

Üstelik bu durum, en az maddi açıdan uygun olan bir otel bulmak kadar dikkat edilen bir durum. Oteller de bu durumun bilincinde oldukları için potansiyel müşterilerinin en kısa ve hızlı yoldan rezervasyon yapmalarına imkan sağlıyorlar.

Günümüzde otel rezervasyonlarının büyük bir çoğunluğu İnternet üzerinden yapılmakta. Teknoloji ile arası iyi olmayan ya da karşısında canlı birilerini muhatap olarak görmek isteyenler ise eski yöntem olan telefonla rezervasyon yöntemini seçmekteler.

 İnternet üzerinden rezervasyon yaptırmak için karşınızda iki seçenek mevcut. Eğer kalacağınız oteli aklınızda belirlediyseniz otelin İnternet sitesi üzerinden rezervasyonunuzu yapabiliyorsunuz. Bunun için otelin İnternet sitesi üzerinden bir üyelik hesabı açmanız gerekiyor.

Üyelik hesabı açtıktan sonra konaklama yapacağınız gün sayısını, kişi sayısını ve ek olarak seçmek istediğiniz akşam yemeği ya da kahvaltı gibi seçenekleri seçip kredi kartı ya da banka havalesi olarak ödeme işleminizi yapabiliyorsunuz.

Ödeme işleminden sonra mail adresinize gelen mail üzerinden bir onay daha verip size gönderilen check-in belgelerinin çıktısını alıp otelinize gidebilirsiniz. Eğer hangi otelde kalacağınıza karar veremediyseniz bunun için çeşitli tatil acentelerinin İnternet sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Acente sayfalarında istediğiniz seçenekler doğrultusunda karşınıza en uygun otellerin bir listesi çıkarılmakta. Bu listeden karşılaştırma yapabileceğiniz gibi size sunulan indirim ya da taksit fırsatlarını da görebilir ona göre bir değerlendirme yapıp karar verebilirsiniz.

Karar verdikten sonra acente sitesine üye olup rezervasyonunuzu buradan yapabilirsiniz. Rezervasyon işlemi sırasında yine acentenin sitesine üye olmanız gerekmekte. Üye olduktan ve otelinize karar verdikten sonra, hangi tarih aralığında, kaç kişi olarak ve ek özellikleri de seçerek rezervasyonunuzu tamamlayabiliyorsunuz.

Ödeme kredi kartı ya da banka havalesi olarak yapılmakta. Eğer belgelerinizi kaybederseniz dilediğiniz zaman acentenin sayfasından üye girişi yaparak bu belgelere ulaşabiliyorsunuz.

Rezervasyonunuzu yaptırdıktan sonra acente size özel bir seyahat danışmanı belirliyor. Eğer İnternet üzerinden halledemeyeceğiniz bir problemle karşılaşırsanız seyahat danışmanınızla bağlantı kurup birebir görüşerek problemi çözmeniz mümkün.

Yorumlar