Yurtdışı Otellere Rezervasyon Yapmak

Yurtdışı Otel Rezervasyonu
Yurtdışı otellere rezervasyon yaptırmak, yurtiçi otellere göre nispeten biraz daha zor. Çünkü bu noktada araya bir dil sorunu girmekte.

 Eğer yabancı dilinizin yeterli olduğunu düşünüyorsanız bu sizin için bir sorun olmayacaktır. Ancak yabancı dil probleminiz varsa yurtdışı otel rezervasyonunuzu yerli bir acente üzerinden yaptırmanız daha mantıklı olacaktır.

Konaklama yapacağınız otelin internet sitesi üzerinden üye olduktan sonra kaç gün süreyle konaklama yapacağınızı, kaç kişi kalacağınızı ve akşam yemeği, kahvaltı gibi diğer ek özellikleri seçtikten sonra ödeme işleminizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Ödeme işleminizi tamamladıktan sonra mailinize gelen bir kodla işleminizi onaylamanız gerekmekte. Sonrasında ise check-in belgelerinizi ve eğer varsa otel görevlileriyle yaptığınız yazışmalarınızı bir dosya içinde seyahatiniz sırasından el bagajınızın içinde bulundurmanız çok önemli. Bazı ülkeler vize ve pasaport kontrolü sırasında kalacağınız otel rezervasyonunu da görmek istemektedirler. Bu bakımdan ulaşabileceğiniz bir çantada bu dosyayı taşımak mantıklı olacaktır.

Yeterince yabancı dil bilginiz yoksa yerli bir turizm acentesi üzerinden de yabancı otelde konaklamak için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Bunun yanında pek çok yabancı acentenin de Türkiye’de şubesi bulunmakta ve internet siteleri de Türkçe olarak hizmet vermektedir. Dilerseniz bu acentelere direkt başvurarak, dilerseniz de internet sitelerine üye olup hem uygun otel seçeneklerini görerek hem de karşılaştırma yaparak otel rezervasyonunuzu yaptırabiliyorsunuz.

Eğer uçak biletinizi de henüz almamışsanız bu acentelerle hem uçak hem de otel rezervasyonlarınızı aynı zamanda yaptırabilirsiniz. Bunun yanında, yurtdışına ilk defa çıkıyorsanız ve bu sizde bir korku yaratıyorsa bu acentelerin düzenledikleri turları da kullanabilirsiniz.

Yurtiçinde çok fazla önemli olmasa da yurtdışı otel rezervasyonlarında dil kaynaklı problemlerle sıklıkla karşılaşılmakta. Bu da otele vardığınızda rezervasyonunuzun yapılmadığı ya da farklı bir tarihe yapıldığı sorunlarını da beraberinde getirmekte. Böyle durumlarla karşılaşmamak açısından acente aracılığıyla internet üzerinden rezervasyonunuzu yaptırdıktan sonra eğer yakınınızda bu acenteye ait bir büro varsa uygun bir zamanda oraya uğrayıp teyit alabilirsiniz.

Bu sayede her türlü mağduriyetinizin de önüne geçmiş olursunuz. Unutmayın yurtdışında karşılaşılan sorunları çözmek Türkiye’de herhangi bir otelde karşılaşacağınız sorunu çözmek kadar kolay olmayacaktır.

Yorumlar