Rezervasyon Nasıl Yapılır?

Rezervasyon Nasıl Yapılır
Konaklama yapacağınız otel için ya da seyahatinizi gerçekleştirmek için öncesinden rezervasyon yapmış olmanız gerekmektedir. Rezervasyonun temel amacı yerinizi önceden ayırtmak ve herhangi bir mağduriyet yaşamamanız içindir.

Günümüzde firmalar, rezervasyon yaptırdığınız sürenin uçuş gününüze ya da otelde kalma tarihinize olan süresine göre indirimler de vermekteler.

Ne kadar önceden rezervasyon yaptırırsanız o kadar yüksek indirim kazanma şansınız var. Otel rezervasyonu yaptırmak artık eskiden olduğu gibi telefon üzerinden yapılmamakta. Teknolojiyle yeterince içli dışlı olmayanlar için elbette böyle bir şans var ancak rezervasyonların yüzde 95’lik oranı İnternet üzerinden yapılıyor.

 Otel rezervasyonu yaptırmak için rezervasyon yaptırmak istediğiniz otelin web sitesine girip üye olmanız yeterli. Üyelik işlemleri sırasında size kişisel bilgileriniz sorulmakta. Doğru bilgileri girmeniz rezervasyonun ilerleyen safhalarında herhangi bir sorunla karşılaşmamanız açısından oldukça önemli.

Daha sonra otel rezervasyonu için hangi tarihler arasında kaç kişi olarak konaklama yapmak istediğinizi ve otelin kahvaltı, akşam yemeği gibi özelliklerinden faydalanmak isteyip istemediğiniz size soruluyor. Bunları doğrudan ücrete etki eden etmenler. En sonunda da kredi kartınız ile ödemeyi tamamlayıp mailinize gelen nihai otel rezervasyon evraklarınızın çıktısını yazıdan çıkartıp otele o evraklarla gidebilirsiniz.

Her zaman için otel fiyatları size uygun gelmeyebilir. Ya da otel sizi rezervasyon için bir turizm şirketinin web sayfasına yönlendirebilir. O zaman ise çeşitli avantajlı fiyatlar ve kampanyalar sunan turizm şirketleri üzerinden yine otel rezervasyonu yaptırabilirsiniz. Bu siteler genelde kalmak istediğiniz ili seçtikten sonra size o ilde bulunan en uygun fiyatlı otelleri sunarlar. Bu fiyatlar genelde paket fiyatlardır.

Yine siteye üye olduktan sonra rezervasyonunuzu turizm sitesi üzerinden yaptırabilirsiniz. Uçak bileti rezervasyonu yaptırmak için yine uçmak istediğiniz hava yolu firmasının İnternet sitesine girip size uygun tarih ve saatte olan uçuşlardan bir tanesini listeden seçebilirsiniz. Uçak bileti rezervasyon işlemini tamamlamak için yine ilgili hava yolu firmasına kendi kişisel bilgilerinizle kayıt olmak zorundasınız.

Ancak yine bazı durumlarda en uygun uçak bileti için bir arama yapmanız icap edebilir. Bu noktada yine turizm firmalarının siteleri yardımınıza koşacaktır. Bir turizm firmasının sitesine girip, kayıt olup, uçuşunuz için istediğiniz tarih ve saati seçip sitenin size bütün hava yolu şirketleri arasında bir arama yaparak en uygun sonuçların listesini çıkarmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede fiyat ve hizmetler arasında bir karşılaştırma yaparak ona göre karar verebilme olasılığınız olacaktır.

Yorumlar