Erken Rezervasyon Avantajları Nelerdir?

erken rezervasyon
Erken rezervasyon yaptırmanın pek çok avantajı vardır. Erken rezervasyon yaptırmanız, rezervasyon yaptırdığınız otel, tatil köyü, uçuş gibi hizmet sağlayan firmalar açısından oldukça önemlidir. Erken rezervasyon yaptırmak, rezervasyon yaptırdığınız firmanın kendi içinde, ileriye dönük olarak bir planlama yapabilmesini daha kolaylaştıracaktır.

Siz de onların işini bir bakıma kolaylaştırmış olduğunuz için onlar da size bunun karşılığında çeşitli indirim ya da hediyeler sunarlar. Erken rezervasyon yaptırmanın en önemli avantajlarından bir tanesi rezervasyon sırasında ücreti ödediğiniz için yüzde 15 ile yüzde 50 arasında bir indirimle karşılaşmanız.

Genelde firmalar bu indirimleri öncesinden size bilgi olarak verirler. Eğer şartlar size uyuyorsa erken rezervasyon yaptırıp oldukça cazip indirimlerden de faydalanabilirsiniz. Erken rezervasyon yaptırdığınızda işletmeler size cüzi oranda sigorta yaptırıp yaptırmayacağınızı sorarlar. Eğer sigorta yaptırırsanız tatilinizin başlamasına 72 saat kalaya kadar iptal etme şansınız olur.

Böyle durumda paranız geri ödenir ancak ödediğiniz sigorta ücreti bu ücretten kesilir. Bazı işletmeler hiçbir kesinti yapmadan direkt olarak paranızı iade ederler. Erken rezervasyon yaptırdığınızda ileride yer bulma sıkıntısı yaşamazsınız.

Özellikle yaz aylarında turistlik yerlerde konaklama yapabilmek bir sorun haline gelir. Turistlerin buralara olan akınları yüzünden boş otel ya da pansiyon bulmak zorlaşır. Erken rezervasyon yaparak tatilinizin başlayacağı tarihe kadar kafanız rahat olur.

Yer bulamama diye sorununuz olmaz. Erken rezervasyon yaptırmak için acentelerin ve otellerin web sayfalarını takibe almak mümkündür. Özellikle Mart ve Nisan ayları içinde erken rezervasyon taleplerinin alınmaya başlandığı web sitelerinden duyurulmaya başlar.

Erken rezervasyon talepleri toplanmaya başladığı tarihten itibaren gelen talebe göre fiyatlarda artışlar olabilir. Bunun için erken rezervasyon yaptırmak için çok fazla zaman kaybetmemek önemlidir. Her yıl düzenli olarak tatil yapan tatilciler erken rezervasyon taleplerinin alınmaya başlamasıyla birlikte adeta birbirleriyle yarışmaktadırlar.

Erken rezervasyon işlemlerinde mağduriyet yaşamamak için rezervasyonunuzu çeşitli dönemlerde teyit ettirebilirsiniz. Özellikle turizm sezonunun başlamasıyla rezervasyon işlemlerinde çeşitli sorunlar yaşanabilmekte. Erken rezervasyon yaptırmadan önce rezervasyon yaptırılacak firma hakkında bir araştırma yaparak bu tarz mağduriyetlere uğrama riskini de en aza indirebilirsiniz.

Yorumlar