Doğru Oteli Bulma Rehberi

otel bulma rehberi
 Tatilinizi geçirmek istediğiniz otele karar vermeden önce, tatilinizde ne şekilde vakit geçireceğinize karar vermek çok önemli. Konaklama yapacağınız otel sizin beklentilerinizi karşılıyor mu doğru oteli bulmanızda rezervasyon rehberiniz size yardımcı olacak.

Çoğu kişi konaklama yapacağı otele karar verirken kendi başlarına hareket etmek yerine yakın çevresinden de çeşitli öneriler almaya çalışır. Bu temelde doğru bir yaklaşımdır ancak, bunun tam anlamıyla sizi memnun edeceği ya da hüsrana uğratacağını otele gittiğinizde anlayabilirsiniz.

Bunun sebebi ise insanların otel konusunda beklentilerinin çok farklı olduğudur. Doğru oteli bulma ve doğru otelde konaklama yapma konusunda internet bulunmaz bir nimet. Ancak bunu yaparken bilinçli bir şekilde yapmak ve görüp okuduklarınızı iyi değerlendirmeniz gerekiyor.

Otelin kendi web sitesinden resimlerine bakabilirsiniz. Ancak ön yargılı yaklaşmakta fayda var. Gördüğünüz resimler otele ait odaların resimleri olabilir. Unutmayın ki bir otelde dört veya beş çeşit farklı özelliklerde, farklı manzaralara sahip odalar mevcuttur.

Bunun yanında otelin önündeki plaj ya da denizin rengi de günümüz bilgisayar teknolojisi kullanarak değiştirilmiş olabilir. Pek çok acente sitesinde o acente aracılığıyla otellerde kalmış insanların kendi çektikleri resimleri bulabilirsiniz.

Bunun yanında yine sosyal medya üzerinden otel ismiyle aratma yaparak kullanıcıların çektikleri ve sosyal medya üzerinden paylaştıkları gerçek resimlere ulaşmak mümkün. İnternet üzerinden otel hakkında yapılmış yorumları okuyabilirsiniz.

Ama bu yorumları iyi değerlendirmeniz çok önemlidir. Çünkü yorumlar eski olabilir. Bundan 10 yıl önce yapılmış bir yorumun hiçbir hükmü olmayacaktır.

Bunun yanında sonbaharda sizin gideceğiniz otele giden ve denizinden memnun kalmayan birisinin yorumuna da rastlayabilirsiniz. Sonbaharda denizin kötü olması gayet doğal bir durumdur.

Gideceğiniz otelin adının yanına “şikayet” kelimesini de ekleyerek Google üzerinden kaba taslak bir arama yaptırabilirsiniz. Otel hakkında ne tarz şikayetlerde bulunulduğunu ya da bir şikayet olup olmadığını bu şekilde öğrenebilirsiniz.

 Bunun yanında Youtube üzerinden de bir arama yaparak otelde konaklayanların çektikleri videoları bulabilme ihtimaliniz var. Bu videolar da size fikir verecektir. Eğer bir müşteri otel hakkında bir şikayet sitesinde şikayetini dile getirmişse otelin ona herhangi bir yanıt verip vermediğine bakabilirsiniz.

Bu otelin müşteri memnuniyetini ne kadar önemsediğinin bir göstergesidir. Eğer otel cevap vermişse buradaki üslup da oldukça önemlidir.

Yorumlar